Hoe bereid je je Personal Branding Shoot voor?

Lees hieronder hoe je dat doet

Kleding


Allereerst is het belangrijk dat je kleding kiest waar jij je eigen prettig in voelt en wat bij je past. Op de foto gaan is spannend, maar als jij je eigen zeker voelt straal je dit ook uit. Denk daarnaast aan wat je wil uitstralen, wil je zakelijk of juist toegankelijk overkomen. Kies bijvoorbeeld bij een zakelijke look voor een blouse en een jasje/colbert en bij een lossere look voor een casual outfit. Ik denk hierin graag met je mee.


Neem verschillende setjes kleding mee. Zo kun je lekker variëren met verschillende outfits. Hoe meer hoe beter! Je kunt ook accessoires meenemen zoals, hoedjes, sjaaltjes, sieraden of tassen. Het gaat erom dat het helemaal bij jou past.


Draag liever geen neon kleuren, drukken prints, teksten of grote logo's.Locatie


Bedenk waar je graag foto's wilt maken. Wat past er bij jou, hou je van de natuur zoals de bossen of het strand. Ben je meer een stadsmens en wil je foto's maken in een mooie binnenstad of wil je liever een toffe binnen locaties zoals een leuk koffietentje, strandtent of een oude fabriek.

Props


Props en accessoires zijn een mooie aanvulling voor jouw Personal Branding Shoot. Dit kan van alles zijn zoals een laptop, notitieboekje met een mooie pen, bloemen of spullen waar je mee werkt, bijvoorbeeld kwasten.

Moodboard


Het is handig om een moodboard te maken. Zo kan je de sfeer, locaties en poses bepalen. Dat kan bijvoorbeeld op Pinterest. Hier kun je inspiratie opdoen en verzamelen op een bord. Dit bord kan je op verborgen zetten en samen met de fotograaf delen, zodat verder niemand het kan zien.